Flix Tip

Flix Tip: Sorjonen – Bordertown

In het rijke aanbod van Scandinavische topseries komt er voorlopig nog weinig uit Finland. Sorjonen, bij ons tevens bekend als Bordertown, vormt daar een uitzondering in. Tegen de Russische grens leren we een Finse versie van Sherlock Holmes kennen met vleugjes vanuit The Bridge, die alleen veel moeite heeft om alles wat hij ziet dat anderen niet zien los te laten.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Sorjonen – Bordertown

Kari Sorjonen is een geroemde rechercheur, want aan een korte blik op een plaats delict heeft hij voldoende om precies te zien wat er is gebeurd. Sorjonen legt al snel uit hoe hij in staat is om zoveel te onthouden en te weten van mensen, maar het heeft veel weg van de doortastende ogen van Sherlock Holmes.

Een groot verschil is dat het werk niet zijn leven is, maar just zijn familie. Kari’s vrouw Paulina overleeft een hersentumor en dat is voor hem reden om voor te stellen om te verhuizen van Helsinki naar het piepkleine Lappeenranta.

Aan de grens met Rusland denken ze samen met dochter Janina een rustig leven te gaan leiden, maar amper aangekomen wordt Kari al op een moordzaak gezet. Het is het vertrekpunt van een reeks van ernstige gebeurtenissen in het normaal zo rustige plaatsje. Ondertussen leren we Kari steeds beter kennen die flink gebukt gaat onder alle ellende die hij tegen komt. Daarbij moet zijn familie voor een rustpunt zorgen, maar dat pakt heel anders uit. Het eerste seizoen bevat een vijf losse zaken, ondertussen loopt de familie Sorjonen als een rode draad door de serie heen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?