Flix Tip

Flix Tip: Springvloed

Cilla en Rolf Börjlind maakten naam als scenarioschrijvers van onder meer Beck en Arne Dahl. Een klein decennium geleden kwam hun eerste boek uit en het duurde niet lang voor hiervan een serie werd aangekondigd. Met al vijf boeken op de plank kan er flink worden doorgewerkt over Rönning en Stilton.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Springvloed

Het eerste boek heette Springvloed en deze titel is ook omarmd voor de serie. De tegendraadse studente Olivia Rönning krijgt een cold case-zaak voor haar opleiding. De onopgeloste strandmoord uit 1990, waar een zwangere vrouw tot haar schouders was ingegraven.

De zaak intrigeert haar, met name als Olivia ontdekt dat haar overleden vader aan de zaak heeft gewerkt. Ze wil naar het eiland en vooral Tom Stilton vinden. Hij was een kwart eeuw geleden hoofdcommissaris bij de zaak… maar inmiddels is hij dakloos. Tom wil niet meewerken, tot er diverse zaken toch op zijn plaats beginnen te vallen. Het zorgt ervoor dat misschien wel het meest aparte duo ooit ontstaat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?