Flix Tip

Flix Tip: Tabula Rasa

Een nieuw pareltje van Belgische bodem? Tabula Rasa krijgt bij onze zuiderburen niets dan lof. De Vlaamse psychologische thriller van productiehuis Caviar Films is dan ook aangekocht door Netflix om ook het grote publiek buiten België te bereiken en dat is niet gek, want de serie is van hoog niveau.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Tabula Rasa

Hoofdrolspeelster Veerle Baetens, tevens één van de schrijvers en bedenkers van Tabula Rasa, speelt Annemie ‘Mie’ D’Haeze, een jonge moeder die na een serieus auto-ongeluk waarbij ze haar dochtertje verloor kampt met ernstig geheugenverlies. Ze vergeet alles wat ze meemaakt en maakt daarom tekeningen en houdt een dagboek bij om belangrijke dingen te kunnen herinneren.

De serie draait om de verdwijning van Thomas de Geest. De politie ontdekt dat Mie de laatste persoon is die Thomas heeft gezien en denkt dat zij betrokken is bij zijn verdwijning, maar Mie herinnert zich er aanvankelijk niets van. Inspecteur Jacques Wolkers – die later een wel heel speciale band blijkt te hebben met De Geest – helpt haar beetje bij beetje dingen te herinneren. Langzaam komt bij Mie terug wat zij met Thomas heeft gedaan en vooral ook waarom zij dit heeft gedaan.

Tabula Rasa is een steeds maar voortdurende, intrigerende puzzel die verrast en emotioneert. Wat is de rol van Benoit, de man van Mie? Wat heeft Thomas gedaan dat Mie zo boos maakte en welke rol speelt Véronique in het hele verhaal? Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes op de goede plaats en niet zelden op een zeer verrassende manier. Verwacht geen romantisch sprookje, maar laat je meeslepen in deze Belgische gitzwarte thriller, die ook in Nederland recht heeft op een groot podium.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?