Flix Tip

Flix Tip: Take Me

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om ontvoerd te worden, of door een ontvoering van je verslaving af te komen? Ray Moody helpt je daarbij. Hij heeft een bedrijf dat ontvoeringen verzorgd, maar loopt nog niet echt fantastisch. Als er iemand een godsvermogen wil betalen om een heel weekend te worden ontvoerd gaat Ray akkoord met de aparte wensen, alleen dat blijkt een grote fout…

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Take Me

Die grote fout lijkt Anna St. Blair te zijn, vertolkt door Taylor Schilling. We kennen haar maar al te goed als Piper in Orange is the New Black. In Take Me wordt ze opnieuw ‘gevangen genomen’, alleen wel op een volledig andere manier. Een weekend lang zal ze worden ontvoerd door Ray, en ze heeft daarvoor ook nog eens een ongewoon wensenlijstje ingediend.

Anna speelt het ‘spel’ alleen zo goed mee, dat je vanaf het eerste moment twijfelt of ze zichzelf wel echt heeft opgegeven voor deze kidnapping. Alles lijkt voor Ray zoals een ‘gebruikelijke’ ontvoering te gaan, tot er opeens politie voor zijn deur staat.

Anna wordt gezocht door de politie en hij confronteert haar met het werk dat hij doet. Ze ontkent ook maar iets te weten en de vertwijfeling slaat toe bij Ray. Wat is er eigenlijk aan de hand? En die vraag blijft je als kijker ook tot de laatste scene boeien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?