Flix Tip Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: Team Foxcatcher

Team Foxcatcher Netflix

True crime is altijd al een genre dat integreert, want hoe is het mogelijk dat sommige misdaden zijn gepleegd? Had dat niet voorkomen kunnen worden of hoe kan het dat iemand daarvoor op heeft gedraaid. Netflix heeft vorig jaar de toon gezet met Making a Murder en kwam dit najaar met Amanda Knox. Team Foxcatcher is minimaal zo verbazingwekkend.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Team Foxcatcher

Is in Making a Murderer en Amanda Knox de vraag of iemand wel of niet schuldig is, in Team Foxcatcher is de vraag veel meer of de moord niet voorkomen had kunnen worden. Het waargebeurde verhaal speelt zich af op het grote landgoed van de familie Du Pont in Pennsylvania. John E. du Pont is wat heet een eigenaardige man, maar wel steenrijk. Zijn geld spendeert hij in diverse hobby’s en ondersteunt clubs. Wanneer hij stuit op een groep worstelaars heeft hij zijn nieuwe passie gevonden.

Du Pont nodigt de broers Mark  en Dave Schultz uit om op zijn landgoed te komen trainen. Al snel slaat de volledige Amerikaanse top zijn tenten op in Pennsylvania. De broers zijn meervoudig Olympisch en wereldkampioen en trainen om opnieuw goud te winnen. In de documentaire Team Foxcatcher wordt pijnlijk in beeld gebracht wat voor sociale gebreken Du Pont had en op wat voor manier hij maar probeerde om erbij te horen. Langzaam maar zeker gleed hij af en kreeg steeds meer waanideeën.

De groep sporters en Du Pont raken steeds verder van elkaar verwijderd, maar de sporters hebben de rijke man wel nodig om door te kunnen gaan. Dave Schultz staat tussen beide partijen en is eigenlijk de enige die nog grip op Du Pont lijkt te hebben. Toch gaat het vreselijk mis als hij Schultz neerschiet. In Team Foxcatcher worden veel privebeelden gebruikt vanaf het landgoed, waardoor je een duidelijk beeld krijgt hoe het steeds verder afbrokkelde. Aan de hand van gesprekken met betrokkenen wordt teruggekeken op de moord en blijft één grote vraag hangen: waarom werd er niet eerder ingegrepen naar Du Pont?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?