Flix Tip

Flix Tip: The American Barbecue Showdown

Netflix heeft geen Master Chef in de aanbieding en eigenlijk is dat best jammer. Maar de streamingdienst is wel al een tijdje op zoek naar zijn antwoord (of antwoorden) op de populaire kookshow. En The American Barbecue Showdown valt best te pruimen!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The American Barbecue Showdown

In The American Barbecue Showdown strijden de acht beste pitmasters van het land om barbecuekampioen van Verenigde Staten te worden in een fanatieke, maar vriendelijke competitie. De deelnemers moeten van alle markten thuis zijn, maar al deze markten hebben wél te maken met barbecueën. De proeven die ze moeten doorstaan hebben wel wat weg van die in Master Chef. Op een gegeven moment moeten de barbecuesterren bijvoorbeeld een feestmaal bereiden voor een vijftigtal hulpverleners, waarbij ze bijvoorbeeld tri-kip, karbonades en cheeseburgers maken; ieder op zijn eigen manier met vooraf bepaalde ingrediënten. Ook gaan de deelnemers terug in de tijd: barbecueën is al heel oud, maar een Green Egg maakt alles een stuk makkelijker. Kunnen de aspirant-barbecuekampioenen het óók op de manier waarop ze het vroeger deden?

The American Barbecue Showdown wordt best aardig gewaardeerd om ratingwebsite IMDb met een 7,2, ook al zijn er behoorlijk weinig mensen die daadwerkelijk een cijfer hebben gegeven. Eigenlijk moet dat natuurlijk veranderen: het zou mooi zijn als het kooksegment op Netflix een vlucht kan nemen. Want wat is er nou lekkerder dan languit op de bank kijken hoe koks (dan wel barbecuefanaten) zich uitsloven voor het fornuis of de grill? En misschien ben jij wel van plan om deze zomer ook een barbecuekampioen te worden, dan zou je misschien nog wel wat kunnen leren van The American Barbecue Showdown. Het wordt steeds mooier weer, dus waar wacht je nog op?

Bekijk de trailer van The American Barbecue Showdown

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?