Flix Tip Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: The Break (La Trêve)

The Break La Treve Netflix

Als Belgische series ons al bereiken, dan is dat eigenlijk altijd een Vlaamse productie. Series uit Wallonië worden in Nederland zelden tot nooit uitgezonden, maar dankzij Netflix hebben we wel kennis kunnen maken met The Break. Of zoals de originele titel luidt: La Trêve. En dat is maar goed ook, want het verhaal rondom Yoann Peeters heeft een steengoede serie opgeleverd.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Break (La Trêve)

In het fraaie Ardense landschap wordt het lichaam van Driss Assani in een rivier gevonden. De negentienjarige voetballer uit Togo is in België om te voetballen voor de plaatselijke club Heiderfeld. Iedereen denkt gelijk aan zelfmoord, want de naastgelegen brug staat hierom bekend. De toevallig opgeroepen Yoann Peeters denkt daar heel anders over.

Maar wat is er met Peeters aan de hand? Dat is eigenlijk de grootste vraag die je vanaf de eerste paar minuten van The Break krijgt gepresenteerd. Er is iets verschrikkelijks gebeurd in Heiderfeld, dat is wel duidelijk wanneer je een shot krijgt waarbij Peeters met een bebloed overhemd en een geweer in zijn hand de bossen uit komt stappen. Dit beeld wordt afgewisseld met een gesprek tussen Peeters en een – zo denk je eerst – psychiater. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Peeters is opgenomen en de zware vlekken in zijn geheugen moeten worden teruggevonden.

Want behalve in Heiderfeld heeft Peeters al eerder een grote traumatische ervaring gehad. Daardoor kwam hij überhaupt in het piepkleine dorpje terecht, waar veel meer speelt dan alleen een burgemeester met wilde plannen, haar zoontje die drugs dealt en een jonge jongen uit Afrika die blijkt te zijn vermoord. Heiderfeld draagt een groot geheim met zich mee en Peeters moet in zijn eentje zien te ontrafelen wat waarheid is en wat niet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?