Flix Tip

Flix Tip: The Chef Show

Jon Favreau is misschien het meest bekend van zijn werk als regisseur van films als The Lion King, The Jungle Book en Iron Man en momenteel The Mandalorian, maar hij heeft nóg een grote passie. In The Chef Show op Netflix onderzoekt hij samen met chef-kok Roy Choi gerechten binnen en buiten de keuken.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Chef Show

In The Chef Show bezoeken Favreau en Choi hun favoriete restaurants in allerlei Amerikaanse steden, van Atlanta tot Los Angeles, van Texas tot New York City. Hier komen zij in aanraking met allerlei verschillende keukens, de Aziatische bijvoorbeeld, maar ook de Joodse. Daarnaast komen acteersterren als Tom Holland (Spider-Man), Robert Downey Jr. (Iron Man) en Gwyneth Paltrow (kwakzalverij) langs!

Favreau is een begrip in de filmwereld, maar zoals de door hem geregisseerde film Chef (2014), waarin hij zélf de hoofdrol speelt, al doet vermoeden, wordt hij ook helemaal wild van eten. Het leven van chef-kok Choi diende als inspiratie voor Chef en op de set van die film werden de twee goede vrienden.

Zulke goede vrienden zelfs dat ze besloten om een serie over lekker eten te maken: in 2019 zag The Chef Show voor het eerst het levenslicht op Netflix. Samen gaan de regisseur/acteur en de kok op zoek naar het állerlekkerste voedsel van de Verenigde Staten, waarbij het niet uitmaakt of het nou om een hamburger gaat of een bord spaghetti.

Bekijk hier de trailer van The Chef Show

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?