Flix Tip Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: The Cliff

The Cliff Netflix

Scandinavische series gaan er erg goed bij ons in. Deze week verschenen er nog meerdere titels uit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Maar IJslandse series, die zien we zelden. The Cliff is daar nu een zeer prettige uitzondering op.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Cliff

De natuur op IJsland leent zich voor schitterende beelden en alleen het kijken van The Cliff is al de moeite. In de twee seizoenen wordt Helgi Marvin Runarsson twee keer op pad gestuurd. De inspecteur uit Reykjavik wordt diep het land ingestuurd naar plaatsen waar hij een verleden heeft. Alleen zijn het ook plaatsen waar Helgi liever niet naar terug was gekeerd.

The Cliff is een imposante rotsenpartij met een duister verleden. Al vaker zijn er mensen zomaar verdwenen of gebeurden er zaken die wijzen op bovennatuurlijke krachten. Zijn die er echt, of zijn er in de holst van de nacht heel veel zaken dwars door elkaar gaan lopen? Helgi vermoedt het tweede, maar zal dat dan eerst wel moeten zien te achterhalen.

Een bouwbedrijf wil een stuk van de klif gaan afgraven, maar dan is er pardoes een bizar ongeluk op de bouwplaats. De bestuurder van een graafmachine raakt zwaar gewond en de bewoners van het dorp weten het zeker… de klif heeft gesproken. Het bouwbedrijf zet door en het duurt niet lang voor er opnieuw mysterieuze zaken gebeuren. Ondertussen is het aan Helgi om het allemaal op te lossen. In het tweede seizoen wordt hij op een zelfmoord op een stil schiereiland afgestuurd. Al snel blijkt het helemaal geen zelfmoord te zijn en wordt de zaak steeds groter. Het schiereiland blijkt namelijk een uitgelezen uit hoek voor criminele praktijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?