Flix Tip

Flix Tip: The Dark Crystal: Age of Resistance

The Dark Crystal is een fantasyfilm uit 1982 geregisseerd door Jim Henson en Frank Oz, bekend van de Muppets. In 2019 kwam Netflix met een heuse prequel: The Dark Crystal: Age of Resistance, en die is het bekijken waard!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Dark Crystal: Age of Resistance

The Dark Crystal: Age of Resistance is dus een prequel op de originele versie van The Dark Crystal. Toch voelt de serie op Netflix ontzettend vertrouwd aan. De show biedt, net als zijn voorganger, subliem poppenspel, maar dan overgoten met een hedendaags sausje. Age of Resistance vond na zijn release dan ook gretig aftrek op de streamingdienst, maar desondanks besloot Netflix om de serie eind 2020 officieel te cancelen. Er werd niet bekendgemaakt waarom hiertoe besloten werd, maar naar verluidt kostte The Dark Crystal gewoon te veel. De streamingdienst maakte voor de show immers gebruik van échte sets en poppen, alsmede een sterrencast: Taron Egerton, Gugu Mbatha-Raw, Helena Bonham Carter, Simon Pegg, Benedict Wong en Mark Hamill.

The Dark Crystal: Age of Resistance neemt ons mee naar de planeet Thra, waar drie Gelflings (Rian, Brea en Deet) een opstand beginnen tegen de heersende Skeksis. Ze komen er namelijk achter dat de Skeksis hun macht misbruiken om zelf het oneindige leven te verkrijgen, waarmee ze mogelijk heel Thra in gevaar brengen. Het leven op Thra wordt namelijk in stand gehouden door een kristal, dat wordt bewaakt door Moeder Aughra. Maar de Skeksis dreigen dit voor hun eigen gewin uit te putten! The Dark Crystal op Netflix is een absolute aanrader, getuige ook de mooie 8,5 die de serie scoort op ratingsite IMDb.

Bekijk de trailer van The Dark Crystal: Age of Resistance

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?