Flix Tip

Flix Tip: The Escape Artist

Als advocaat doe je er alles aan om je cliënt vrij te krijgen, maar is dat altijd wel zo verstandig. David Tennant ontdekt in The Escape Artist de gevaren, want zijn handige trucjes achtervolgen hem.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Escape Artist

David Tennant speelt in de BBC-miniserie The Escape Artist de advocaat Will Burton. Hij is een gevierd man, want Burton weet altijd wel een achterdeurtje of een vormfout te vinden waardoor zijn cliënten als vrij man de rechtbank uitlopen. Zaken verliezen doet hij niet aan, al begint hij zelf ook wel eens te twijfelen.

Zodra hij in contact komt met Liam Foyle (gespeeld door Tony Kebbell) gaat het mis. Foyle is verdacht van moord en zelfs Burton twijfelt aan diens onschuld. Deels gedwongen door zijn kantoor neemt hij de zaak toch aan en weet zoals altijd wel weer een trucje in de wet te vinden zodat Foyle vrij komt.

Of dat verstandig was valt te bezien. Vanaf het moment dat Foyle een vrij man is zal hij Burton namelijk achtervolgen. En niet alleen hem, maar ook zijn gezin loopt gevaar. Dat wordt van kwaad tot erger.

Bekijk de trailer van The Escape Artist

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?