Flix Tip

Flix Tip: The Frozen Dead (Glacé)

Het is hét moment om je aan de Franse thrillerserie The Frozen Dead (Glacé) te wagen. Waarom, vraag jij je af? Omdat het steeds kouder wordt? Dat ook, maar de show wordt over een maandje van Netflix verwijderd, dus dit is eigenlijk je laatste kans.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Frozen Dead (Glacé)

The Frozen Dead vertelt het verhaal van Martin Servaz (gespeeld door Charles Berling), een rechercheur die op een dag wordt opgeroepen om een behoorlijk opvallende moordzaak te onderzoeken. In een piepklein, rustiek dorpje in de Pyreneeën is niet een mens, maar een dier op brute wijze om het leven gebracht. Alle sporen wijzen naar een seriemoordenaar die al lang en breed achter de tralies zit, dus dat roept de nodige vraagtekens op. Al snel blijkt dat er diep in de Pyreneeën allerlei zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen, en hoofdpersoon Martin raakt beland in een bloedstollende klopjacht…

De Franse thrillerserie is behoorlijk duister en luguber, én doet bovendien niet onder voor veel andere thrillerseries in de catalogus van Netflix. Op ratingwebsite IMDb krijgt The Frozen Dead in ieder geval een alleszins acceptabele 6,3 als rapportcijfer.

De show bestaat uit maar één seizoen met acht afleveringen, van elk zo’n drie kwartier. Je bent dus zo door het verhaal heen, maar, zoals we hierboven al meldden, moet je wel snel zijn. Je hebt nog maar een maandje de tijd om The Frozen Dead een kans te geven!

Bekijk de trailer van The Frozen Dead

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?