Flix Tip

Flix Tip: The Good Place

Na je dood kom je in de hemel terecht en lijk je op het eerste oog gelukkig. Maar nog voor je er erg in hebt blijk je helemaal niet in de hemel te horen, want ze hebben je met iemand verwisselend. Het is de insteek van de komedieserie The Good Place, waarin Eleanor Shellstrop zichzelf van een verdoemenis probeert te redden.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Good Place

Michael Schur kennen we als maker van onder meer Brooklyn Nine-Nine. Daarin is een politiebureau het decoor voor soms absurdistische humor en veel kantoor onderbroekenlol. Dat absurde sausje heeft Schur ook over The Good Place gegoten, toch is het een totaal andere serie geworden.

Michael, gespeeld door Ted Danson, heeft voor het eerst een eigen ‘Good Place’ mogen creëren. Hij legt ons direct uit dat hemel en hel heel anders in elkaar zit dan wij op aarde denken. Tijdens je leven op aarde scoor je voor iedere handeling plusjes en minnetjes. Degene die uiteindelijk een ruime plus hebben gescoord in hun leven komen in een ‘Good Place’ terecht. Zo ook Eleanor (Kristen Bell). Ze heeft zich altijd ingezet voor de armen en heeft dan ook een plaatsje gekregen in de sprookjeswereld. Er is één maar, Eleanor is verwisseld met iemand anders. Ze krijgt een soulmate aangewezen, Chici Anagonye, aan wie ze eerlijk toegeeft wie ze is. Aangezien hij zijn hele leven heeft gewijd aan ethiek is dit voor hem nogal een opgave, toch besluit Chici om Eleanor te helpen.

Dat gaat niet zonder slag of stoot, want iedere keer als Eleanor iets slechts doet of zegt gaat er iets fout op The Good Place. En soms met grote gevolgen. Net op het moment dat je denkt dat de serie eigenlijk al vrij snel in een plooi terecht komt, is er een bijzondere wending. Eén van de andere hoofdrolspelers geeft namelijk ook toe dat hij helemaal niet op deze plaats hoort te zijn. Het eerste seizoen van The Good Place is te zien op Netflix en het tweede seizoen loopt mee met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Iedere week verschijnt er dan ook een nieuwe aflevering.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?