Flix Tip

Flix Tip: The Investigator: A British Crime Story

Je moeder is dertig jaar geleden van de één op de andere dag spoorloos verdwenen en ruim tien jaar later word je vader levenslang de gevangenis ingestuurd voor de moord op je moeder. Alleen is het lichaam nooit gevonden. Je vader praat niet meer met je en heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Het is voor Sam dan ook tijd om Mark Williams Thomas in te schakelen, oftewel The Investigator: A British Crime Story.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Investigator: A British Crime Story

Mark William-Thomas is een voormalig politie-agent en nu actief als misdaad- en onderzoeksjournalist. Hij heeft naam gemaakt door zijn onderzoek naar Jimmy Savile en aan te tonen dat hij veelvuldig kinderen heeft misbruikt. Sinds deze zaak zijn er heel veel mensen die zich tot William-Thomas richten voor help. Zo ook Sam Gillingham. Haar zaak was zo absurd dat de onderzoeker erin is gedoken, wat een vierdelige documentaireserie heeft opgeleverd die in de rij past van Making a Murderer en The Keepers.

In juni 1985 verdween Carole Packman volledig van de aardbodem. Op de keukentafel lag een briefje dat ze was vertrokken en daarbij ook haar trouwring. Helemaal als een verrassing kwam dat niet, want minnaar Patricia van haar man Russell woonde zelfs al bij hun in huis. Pas twee maanden later deden Russell en dochter Sam aangifte van een vermissing, alleen het dossier werd al weer snel gesloten. Carole meldde zich namelijk bij de politie dat ze in goede staat verkeerde. Maar was dit Carole wel?

Gaandeweg neemt William-Thomas ons namelijk mee in een bizar avontuur, waarbij een reis volgt naar Canada en een zeiltocht in 1993 die volledig mis gaat. Daarin spelen Russell en Patricia een duister spel en worden de vraagtekens steeds groter. Pas dan start de politie een onderzoek naar de verdwijning van Carole en wordt Russell uiteindelijk voor levenslang de gevangenis ingestuurd. Een lichaam is er nooit gevonden en ook heeft Russell altijd ontkend. Toch had justitie voldoende aanwijzing om hem op te sluiten. Is dat de juiste beslissing geweest? Zwijgt Russell om een andere reden of is er iets heel anders gebeurd in de zomer van 1985?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?