Flix Tip

Flix Tip: The Last Czars

De geschiedenis van het Russische rijk is best interessant, doch een beetje onderbelicht. Er is wel wát over te vinden, zoals bijvoorbeeld de serie The Last Czars op Netflix. Die gaat over de ondergang van de Romanov-dynastie.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Last Czars

De noodlottige ondergang van de Russische monarchie is een  van de meest tragische verhalen van de twintigste eeuw. Door de communistische machtsovername implodeerde het gezag van de Romanov-dynastie, die liefst driehonderd jaar lang de macht in handen had gehad. De laatste jaren van het tsaristische regime van Nicolaas II en zijn vrouw Alexandra waren echter heel erg turbulent, met onder meer de Eerste Wereldoorlog aan het Oostfront, de inmenging van Grigori Raspoetin, hongersnood en ziekte. Als klap op de vuurpijl kreeg de tsarenfamilie te maken met een heuse volksrevolutie, en The Last Czars geeft een inkijkje in dat geheel.

Het verhaal van The Last Czars begint zeven jaar na het einde van de tsaristische periode. We maken kennis met de Zwitserse Pierre Gilliard, tutor van de kinderen van de Romanovs en in die hoedanigheid nauw verbonden met het gezin. Zijn verhaallijn beschrijft de mogelijke ontmaskering van een jongedame die claimt Anastasia te zijn, een van de dochters van Nicolaas II. Dit ‘mysterie’ komt in elke aflevering van de serie terug en zorgt voor de nodige spanning. Het verhaal van Gilliard roept bovendien de nodige vragen op, die in het vervolg van The Last Czars worden beantwoord.

The Last Czars is vooral interessant, maar het cijfer dat de serie op ratingwebsite IMDb krijgt is zeker niet slecht: een acceptabele 7,3. De show telt één seizoen met zes afleveringen à ongeveer drie kwartier, dus je bent er zo doorheen!

Bekijk de trailer van The Last Czars

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?