Flix Tip

Flix Tip: The Last Kingdom

De Vikingen waren in de negende eeuw de meest gevreesde strijders in Europa. Alle koninkrijken in Engeland moesten eraan geloven, tot het laatste koninkrijk aan toe. Uhtred of Bebbanburg wordt in dat koninkrijk meegenomen en hij wordt langzaam één van hen. Tot er een keuze op zijn pad komt. Het brengt in The Last Kingdom fictie en historie bij elkaar, met flink wat strijd.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Last Kingdom

Als basis hebben de makers de boeken van Bernard Cornwell, gebundeld in The Saxon Stories, gebruikt. In de negende eeuw was Engeland opgedeeld in zeven koninkrijken. Deze werden aangevallen door de Vikingen. Vanuit het huidige Denemarken wisten ze gehakt te maken van de Engelse gebieden, waarbij Wessex als laatste sneuvelde. Uhtred of Bebbanburg wordt gevangengenomen en hij groeit op bij de Vikingen.

Langzaam wordt het zijn eigen familie, tot ook de Vikingen worden aangevallen. Earl Ragnar, die Uhtred als slaaf had meegenomen, wordt de nacht voor de bruiloft van zijn dochter Thyra levend verbrand, terwijl Thyra mee wordt genomen als slaaf. Ditmaal werd Uhtred te ontsnappen en staat hij voor een keuze. Want voor wie gaat hij nu strijden? Deze maand is het tweede seizoen verschenen.

Seizoen 3 The Last Kingdom mogen we snel verwachten

Wat The Last Kingdom extra leuk maakt is dat we vermoedelijk niet lang hoeven te wachten op het derde seizoen. De serie begon als een BBC-productie. In het tweede seizoen was Netflix al betrokken en vanaf het derde seizoen heeft Netflix de productie volledig zelf in handen. Was het zo dat we bij de eerste seizoenen moesten wachten tot het op BBC en BBC America was uitgezonden, voor de nieuwe episodes is dat niet meer het geval. De opnames zijn zelfs al achter de rug en het derde seizoen wordt in het najaar verwacht.

Bekijk de trailer van The Last Kingdom

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?