Flix Tip

Flix Tip: The Legacy (Arvingerne)

Er is een grote kans dat jij bij Scandinavië aan krimi’s denkt, en dat is natuurlijk ook helemaal terecht, want die Denen, Finnen, Noren en Zweden kunnen er op dat gebied wat van! The Legacy (Arvingerne) is echter helemaal geen misdaadserie, maar een… familiedrama.

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Legacy (Arvingerne)

The Legacy is afkomstig uit Denemarken en vertelt het verhaal van de familie Grönnegaard. Kunstenares Veronika Grønnegaard komt aan het begin van seizoen 1 van de serie te overlijden, waarna er allerlei intriges aan het licht komen. Haar overlijden zelf is zelfs een verrassing voor haar kinderen Gro, Emil, Frederik en Signe (Sunshine)! En het wordt allemaal nog wat erger, want die laatste wist niet eens dat Veronika haar moeder was. Het gezin Grønnegaard leefde dan ook niet bepaald een gewoon leventje, op het gelijknamige landgoed. De gevolgen van dit tumultueuze bestaan zijn bij de verdeling van de erfenis duidelijk merkbaar… Voor de nabestaanden verandert er vele malen meer dan alleen het wegvallen van een dierbare…

The Legacy telt in totaal drie seizoenen, bestaande uit respectievelijk tien, zeven en negen afleveringen van allemaal ongeveer een uurtje, die allemaal te bekijken zijn via Netflix. Het betreft een afgerond verhaal, dus we hoeven geen nieuwe seizoenen te verwachten. En op ratingwebsite IMDb scoort de Deense serie een knappe 7,6. Dat betekent dus dat The Legacy alleszins een aanrader is! Op Rotten Tomatoes doet de show het misschien wat slechter, met een critic rating van 57 procent, maar dat mag de pret niet drukken.

Bekijk de trailer van The Legacy (Arvingerne)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?