Flix Tip

Flix Tip: The Liberator

Animatieseries hebben soms een onvolwassen karakter, maar soms natuurlijk ook niet. En The Liberator kunnen we zéker bij die laatste groep rekenen; deze Netflix-show gaat immers over de Tweede Wereldoorlog!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Liberator

De Netflix Original The Liberator is gebaseerd op het boek The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey van de Amerikaanse historicus annex auteur Alex Kershaw. De serie maakt gebruik van een spiksplinternieuwe techniek genaamd Enhanced Hybrid Animation.

The Liberator vertelt het verhaal van een Amerikaanse legerofficier genaamd Felix Sparks, die deel uitmaakt van een bijzonder heldhaftige infanterie-eenheid. Deze ‘squad’ vocht immers maar liefst 500 dagen mee in de Tweede Wereldoorlog, en dat allemaal maar met één doel: om Europa van de Duitsers te bevrijden. De Netflix Original volgt de eenheid vanaf de invasie van Italië tot aan de poorten van concentratiekamp Dachau, in het zuiden van Duitsland. De focus ligt op verbroedering, angst en het verlies van kameraden.

De nieuwe techniek Enhanced Hybrid Animation combineert live-action met animatie, wat zorgt voor een wat ‘vreemd’ visueel resultaat. Aanvankelijk kreeg The Liberator dan ook veel kritiek, maar anno 2022 is het sentiment helemaal anders. De serie scoort inmiddels namelijk een knappe 7,9 op ratingwebsite IMDb, waar hij op Rotten Tomatoes ‘fresh’ is met 69 procent. Hoe dan ook: The Liberator telt maar één seizoen en in totaal vier afleveringen, van elk ongeveer drie kwartier, dus je kunt altijd een poging wagen om de show op te zetten. Veel tijd zul je niet verspillen!

Bekijk de trailer van The Liberator

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?