Flix Tip

Flix Tip: The Mist

2017 lijkt het jaar te zijn van Stephen King. De deze week zeventig jaar geworden veelschrijver van voornamelijk thriller, horror en science-fictionverhalen is niet van het scherm te slaan. It is momenteel de bioscoophit, de komende twee maanden verschijnen op Netflix de verfilmingen van Gerald’s Game en 1922 én daarnaast kunnen we nu al op de streamingdienst kijken naar The Mist.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Mist

The Mist verscheen tien jaar geleden al op het witte doek en nu is van het verhaal ook een serie gemaakt. Het stille stadje Bridgeville wordt op een dag pardoes overvallen door een mysterieuze wolk. Een dag in de mist leven, denken veel bewoners in eerste instantie. Het duurt echter niet lang voor iedereen de kriebels krijgt. De wolk komt namelijk tegen de wind in vanuit de bergen en zorgt voor rare gebeurtenissen.

In de mist houden buitenaardse wezens zich schuil die mensen aanvallen en vermoorden. Het is dan ook aan de bewoners van Bridgeville om eerst te zien te overleven, om vervolgens de wezens te zien uit te roeien. In The Mist zien we een afwisseling van het drama van de bewoners en de horror die de grote wolk met zich meebrengt. Zo volgen we de familie Cunningham, waarbij moeder Eve (gespeeld door Alyssa Sutherland) haar baan is kwijtgeraakt en ook dochter Alex komt in de problemen. De familie wordt door de gebeurtenissen verdeeld over de stad en zodra de mist Bridgeville overneemt krijgen ze allemaal door dat er iets niet goed is. Het eerste seizoen van The Mist is gemengd ontvangen en eind september besloot Spike om geen tweede seizoen te bestellen. De serie paste niet in de vernieuwde programmastrategie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?