Flix Tip

Flix Tip: The Pharmacist

Het segment true crime is nu al een tijdje booming op Netflix en docuseries als Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer en Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel stonden zelfs in de top 10 met meest bekeken shows. Sommige docu’s blijven echter een beetje onder de radar, zoals bijvoorbeeld The Pharmacist!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Pharmacist

The Pharmacist ging in 2020 in première op Netflix en bracht online wel wat teweeg, maar er is een behoorlijk grote kans dat jij de serie bestaande uit vier afleveringen nog niet gezien hebt. De Netflix Original vertelt het (waargebeurde!) verhaal van Dan Schneider, een apotheker uit Louisiana. Wanneer zijn zoon tijdens een uit de hand gelopen drugsdeal vermoord wordt, besluit de vader zelf op onderzoek uit te gaan. Daarbij heeft hij maar één missie: de moordenaars van zijn zoon opsporen, met als doel gerechtigheid. De politie doet volgens Schneider véél te weinig en hij vermoedt dat dat is door de aard van het misdrijf; de agenten zouden denken: boontje komt om zijn loontje!

De verdrietige en ook vooral boze vader ontdekt echter al snel dat de dood van zijn zoon slechts een klein puzzelstukje is in een veel groter complot… Hij ontdekt dat een groot aantal tieners in Louisiana verslaafd zijn aan drugs, die vanuit een opvallend hoek de markt op worden gebracht: een collega-apotheker is erbij betrokken. Dan zet alles op alles om dit aan het licht te brengen, maar als de FBI zich ermee gaat bemoeien lijkt zijn missie tot mislukken gedoemd. Op ratingwebsite IMDb krijgt The Pharmacist een zéér respectabele 7,7, dus als je van true crime houdt is de miniserie een absolute aanrader!

Bekijk de trailer van The Pharmacist

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?