Flix Tip

Flix Tip: The Playbook

Achter elke man een sterke vrouw, en achter elke sporter een sterke sportcoach! In de Netflix-serie The Playbook vertellen enkele grote namen uit de coachingwereld, onder wie bijvoorbeeld José Mourinho, over hun vaak eigenzinnige aanpak.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Playbook

The Playbook geeft een duidelijke boodschap af: een sporter kan nog zo goed zijn, zonder sterke coach is hij of zij helemaal nergens. De Netflix-serie laat verschillende grootheden aan het woord: wat te denken van Patrick Mouratoglou bijvoorbeeld? Dat is de man die van Serena Williams de beste tennisster ter wereld maakte! Ook Mourinho komt dus aan bod, de markante Portugees heeft het momenteel voor het zeggen bij Tottenham Hotspur, maar stond in het verleden (met veel succes) aan het roer bij onder meer Chelsea, Internazionale en FC Porto. In The Playbook neemt hij, zoals we van hem gewend zijn, bepaald geen blad voor de mond. The Special One vertelt onder andere over zijn enorme competitiedrang, zijn strijd met de media en over zijn methodes om topteams te motiveren.

The Playbook telt in totaal vijf afleveringen; naast Mourinho en Mouratoglou komen ook Doc Rivers (basketbal, LA Clippers), Jill Ellis (voetbal, vrouwenteam Verenigde Staten) en Dawn Staley (basketbal, vrouwenteam Verenigde Staten) voorbij. Op ratingwebsite IMDb wordt de Netflix-docuserie behoorlijk goed gewaardeerd, want daar krijgt The Playbook een mooie 7,5. De show is dan ook een absolute aanrader, des te meer omdat coaches vaak toch een beetje onderbelicht blijven in de sportwereld, terwijl ze wél ontzettend veel invloed hebben. Ben jij een sportliefhebber? Dan heb je de aankomende tijd wat te doen!

Bekijk de trailer van The Playbook

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?