Flix Tip

Flix Tip: The Protector

The Protector is de allereerste Turkse Original van Netflix en eigenlijk kunnen we de serie best een must-see noemen voor fans van fantasy! Er staan vier seizoenen van de show op de streamingdienst en het betreft een afgerond verhaal (check onze lijst met Afgeronde Series).

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Protector

The Protector vertelt het verhaal van twintiger Hakan Demir (gespeeld door Cagatay Ulusoy), die op een dag te maken krijgt met de moord op zijn adoptievader. Het wordt allemaal nog wat erger als hij plotsklaps ontdekt dat hij deel uitmaakt van een geheime orde die in het leven is geroepen om de Turkse miljoenenstad Istanbul te beschermen. Omdat zijn adoptievader die taak niet meer uit kan voeren, hij is immers… dood, zal Hakan Istanbul opeens van de ondergang moeten redden. Hij gaat de strijd aan met het kwaad (zijn aartsvijand de Onsterfelijke). Gelukkig krijgt hij daarbij wel wat hulp, want zijn trouwe volgers (The Loyal Ones) zorgen ervoor dat hij zich kan transformeren tot een mythische beschermer!

De Turkse fantasyserie werd bedacht door Binnur Karaevli (The Eye of Istanbul), die zich daarbij onder meer liet inspireren door de legenden van het Ottomaanse rijk. Ze schreef één aflevering van het eerste seizoen van The Protector, om het stokje vervolgens over te geven aan Can Evrenol (Baskin). Die nam de regie van de show voor zijn rekening, met behulp van zijn rechterhand uitvoerend producent Onur Guvenatam. Overigens was Alex Sutherland óók betrokken bij het project, om het een steuntje in de rug te geven. De Amerikaan is bekend van films als Argo en Tinker, Tailor, Soldier Spy.

We spreken hierboven in de verleden tijd, omdat The Protector een afgerond verhaal vertelt. In 2020 kwam het vierde seizoen van de serie uit en dat was meteen ook het laatste. Overigens wordt de Turkse show op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een aardige 6,6.

Bekijk de trailer van The Protector

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?