Flix Tip

Flix Tip: The Team

Criminelen houden zich steeds minder aan landsgrenzen en zeker in Europa is samenwerking geboden voor de instanties. Het inspireert series om ook in meerdere landen aan de slag te gaan. The Team werd zelfs opgenomen in verschillende talen en vijf landen: België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. En dat in strijd tegen mensenhandel.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Team

Europol wordt opgeschrikt door drie moorden, nagenoeg op hetzelfde moment worden en drie vrouwen dood aangetroffen in Kopenhagen, Antwerpen en Berlijn. Er bestaat weinig twijfel of de zaken hebben met elkaar te maken. Alle drie de slachtoffers hebben een schotwond in hun linkeroog en er is een vinger afgesneden. Maar hoe kan de dader op hetzelfde moment op drie plaatsen zijn?

Daarom wordt er razendsnel een team samengesteld vanuit de drie landen, met drie kopstukken: Harold Bjørn, Jackie Müller en Alicia Verbeek. De serie is alleen al de moeite waard door de drie acteurs die deze rollen vertolken: Lars Mikkelsen (bekend van The Killing en House of Cards), Jasmin Gerat en de Belgische Veerle Baetens (Code 37 en The Broken Circle Breakdown). Het team ontdekt al snel dat er veel meer schuil gaat achter de drie moorden en een aantal jaar geleden eenzelfde moord is gepleegd. Er is namelijk een grote criminele organisatie losgeslagen en The Team moet alles in het werk stellen om niet hopeloos achter alles aan te lopen. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot.

Behalve de zaak leren we ook Bjørn, Müller en Verbeek steeds beter kennen. Allemaal hebben ze hun eigen zorgen en hiervan blijven flink wat verhaallijnen open. Dat is niet erg, want inmiddels is er een tweede seizoen onderweg. Ze is voor 2018 aangekondigd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?