Flix Tip

Flix Tip: The Victims’ Game

Op Netflix heb je waarschijnlijk weleens een Zuid-Koreaanse serie aangeklikt of een Japanse, maar de kans is betrekkelijk klein dat je ook een Taiwanese show hebt gekeken. En daar moet verandering in komen, want The Victims’ Game is alleszins interessant!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Victims’ Game

Toen forensisch onderzoeker Fang Yi-jen (Joseph Chang) aan de wieg stond van zijn carrière kreeg hij op de politieacademie het advies: “Forensisch onderzoek gaat niet alleen om het vinden van sporen en een logische verklaring. Het gaat erom die sporen te gebruiken om de verborgen verhalen te vinden.” Als hij aan een opmerkelijke moordzaak werkt, moet hij dat advies in de praktijk brengen. Fang Yi-jen heeft het Asperger-syndroom, wat de zaken bemoeilijkt (maar op sommige vlakken ook makkelijker maakt). De forensisch onderzoeker is briljant, maar sociaal natuurlijk niet bijster sterk.

Het hoofdpersonage van The Victims’ Game  vindt aansluiting bij Hsu Hai-yin (Tiffany Hsu), een gewetenloze onderzoeksjournaliste die alle mogelijke manieren aanwendt om vertrouwelijke informatie te achterhalen voor haar venijnige artikelen. Het duo gaat op onderzoek uit, zonder dat de hoofdinspecteur (en dus Fang Yi-jens baas) Zhao Cheng Kuan (Jason Wang) daarvan afweet. De serie is gebaseerd op The Fourth Victim van de Taiwanese schrijver INFINITY (pseudoniem). De show krijgt een tweede seizoen, maar wanneer precies is ietwat onduidelijk: eind 2022 nog of begin volgend jaar. The Victims’ Game wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een knappe 7,3.

Bekijk de trailer van The Victims’ Game

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?