Flix Tip

Flix Tip: The Windsors

The Windsors gaat over de Britse koninklijke familie, maar lijkt in helemaal niets op The Crown. De serie (in zijn totaliteit op Netflix te bekijken) is namelijk een persiflage, een komedie, een zogenaamde soap opera.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Windsors

In The Windsors spreekt werkelijk waar iedereen met een bekakt accent. Camilla is vooral bezig met de troonopvolging: koste wat kost wil ze een eventueel kind van haar en prins Charles op de troon krijgen. Kate wordt neergezet als een zigeunerin, die zelfs getroffen wordt door ebola. Prins Edward deinst er niet voor terug om een borreltje te veel te nuttigen. En Harry kan niet lezen en heeft Pippa achter zich aan zitten… The Windsors is dus een persiflage op hoe het er écht aan toegaat in Buckingham Palace en zit boordevol hilariteit.

Wie denkt dat de Britse royals daar zelf niet om kunnen lachen heeft het goed mis. Van William en Kate is namelijk bekend dat ze de serie kijken en er geregeld krom om liggen. Dat heeft acteur Harry Enfield (hij vertolkt de rol van Charles en is in real life ook écht een goede kennis van Charles) onthuld.

The Windsors wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een alleszins acceptabele 7,1, waar de score op Rotting Tomatoes 92 (!) procent fresh is. De humor is dan wel niet voor iedereen, voor wie de Britse koninklijke familie een béétje in de gaten houdt is de serie een absolute aanrader! Er staan drie seizoenen (met respectievelijk zes, acht en zes afleveringen) van de show op Netflix en het is onduidelijk of er nog een seizoen 4 wordt gemaakt. Die vraag moet Channel 4, de rechtenhouder, beantwoorden.

Bekijk de trailer van The Windsors

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?