Flix Tip

Flix Tip: Tiempos de Guerra

Ben jij een fan van kostuumdrama’s én van Spaanstalige series? Wacht dan niet en zet Tiempos de Guerra aan op Netflix, want dat kan nog maar even: op 22 februari wordt de show uit de catalogus van de streamingdienst verwijderd.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Tiempos de Guerra

Tiempos de Guerra neemt je mee naar de zogenaamde Rifoorlog, die tussen 1920 tot 1926 uitgevochten werd tussen Spanje en de Rif-Republiek (in Noord-Marokko). Onder leiding van Mohammed Abdelkrim El Khattabi vochten de Riffijnen voor onafhankelijk, ze hadden niets op met de Spaanse kolonisator. De Netflix-serie speelt zich af in juli 1921, toen de strijd behoorlijk verhit werd uitgevochten: de Spaanse regering wilde haar positie koste wat kost handhaven ten koste van de rebellen.

Het plot van Tiempos de Guerra luidt als volgt: op bevel van koningin Victoria Eugénie vertrekt een delegatie van Spaanse verpleegsters van hogere klasse naar Marokko. Onder leiding van hertogin Carmen Angoloti (gespeeld door Alicia Borrachero) moeten deze ‘zusters’ een Rode Kruis-ziekenhuis stichten in Melilla. Julia Ballester (Amaia Salamanca) sluit zich bij de groep uit, maar dat doet ze niet onbaatzuchtig: ze wil haar vermiste verloofde en haar broer namelijk opsporen!

Bij tijd en wijle heeft Tiempos de Guerra wat weg van een langdurige telenovela, maar toch weet de serie te boeien. De show wordt dan ook behoorlijk goed gewaardeerd; hij krijgt een knappe 7,6 op ratingwebsite IMDb. Het Netflix-kostuumdrama telt maar één seizoen, bestaande uit in totaal 13 afleveringen. Je bent dus zéker nog niet te laat om te beginnen, voordat de serie op 22 februari aanstaande zijn Waterloo vindt.

Bekijk de trailer van Tiempos de Guerra

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?