Flix Tip

Flix Tip: Tiny House Nation

Groot wonen is leuk, het brengt ook heel wat obstakels met zich mee. Het alternatief is een Tiny House. Het is inmiddels een snel groeiende opmars, die je veel vrijheid én mogelijkheden geeft. In Tiny House Nation helpen John Weisbarth en Zack Giffin mensen in een paar dagen tijd aan een nieuw huis.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Tiny House Nation

Als starter is het steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. Tegelijkertijd zijn veel mensen het zat om hun geld te spenderen aan dure hypotheken, of willen ze simpelweg kleiner gaan wonen. Eerder verscheen How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny al op Netflix, hoe Engelsen op de meest creatieve manieren gingen wonen zonder hypotheek. Nu zijn er ook twee seizoenen van Tiny House Nation te zien.

Een Tiny House is niets meer of minder dan een klein huis, vaak gebouwd op wielen. Het geeft je de mogelijkheid om rond te reizen en te wonen op de meest fraaie plekken. Door de meest Tiny Houses bestaan uit 15 tot 50 vierkante meter, waardoor de kunst is om zo creatief mogelijk om te gaan met de ruimte.

Juist daar zit het mooie in van Tiny House Nation. De meest fraaie oplossingen worden bedacht om een extra bed in het huis te verstoppen boven de keuken of een dubbele kast in te bouwen die gedraaid kan worden. Hoe maak je van een bank toch een leuke eetlocatie en hoe schuif je een bar in no-time uit tot een gezellige tafel waar vier mensen aan kunnen schuiven. Tiny House Nation is soms iets over de top Amerikaans, de hele movement van kleine huisjes zet je wel aan het denken. Net zoals je iedere aflevering weer versteld staat van een creatieve oplossing.

Bekijk de trailer van Tiny House Nation

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?