Flix Tip

Flix Tip: Traitors

Traitors Netflix

De Tweede Wereldoorlog mocht dan wel voorbij zijn, dat wilde niet zeggen dat in 1945 alle landen alweer arm in arm met elkaar samenwerkten. Er was veel wantrouwen en landen hadden spionnen gepositioneerd op cruciale plaatsen. In Traitors is het aan Feef Symonds om in haar eigen Britse regering te speuren naar een spion van de Russen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Traitors

De zeer avontuurlijk aangelegde Feef Symonds (gespeeld door Emma Aplleton) is in training om namens de geallieerden te infiltreren bij de Duitsers. Haar training is net afgerond op het moment dat de oorlog voorbij is. Het avontuur lijkt voorbij en Feef neemt een baan aan bij de Britse regering. Maar juist door die op het oog onschuldige positie is ze weer heel interessant.

Waar de Amerikaanse regering de troepen terugroept, zijn er een aantal die het niet vertrouwen. Ze vrezen de Russen en denken zelfs dat er Russische spionnen actief zijn binnen de Britse regering. Op slinkse wijze wordt Feef voor hun karretje gespannen en moet zij zien te achterhalen wie er een dubbelrol vertolkt.

Traitors laat zeer fraai de tijdsgeest zien van vlak na de Tweede Wereldoorlog. De verhoudingen op politiek vlak, waar een forse aardverschuiving plaats vindt. En ook hoe bijvoorbeeld nieuws tot de mensen kwam. Waar we tegenwoordig binnen de minuut op de hoogte zijn van wat er speelt, ontdekten Britten toen door middel van de krant dat de Amerikanen een atoombom op Japan hadden gegooid. De impact van zulke momenten is erg sterk in beeld gebracht.

Bekijk de trailer van Traitors