Flix Tip

Flix Tip: Ultimate Beastmaster

Ken je het krankzinnige programma Ninja Warrior nog? Het programma waarbij atleten jarenlang trainden in de hoop er met de titel Ninja Warrior vandoor te kunnen gaan? Ook Netflix biedt sinds kort een dergelijk programma aan: Ultimate Beastmaster. Een programma waarin topsporters van zes verschillende landen tot het uiterste worden gedreven om het beest te kunnen verslaan en er kan er natuurlijk maar één echt de beste zijn: The Ultimate Beastmaster.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Ultimate Beastmaster op Netflix

The Ultimate Beastmaster doet ons erg terugdenken aan Ninja Warrior. Aan de Netflix Original doen liefst 108 deelnemers mee, afkomstig uit zes verschillende landen: Brazilië, Mexico, Duitsland, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. Al deze landen worden aangemoedigd door hun eigen host. In Nederland hebben we de keuze om het vooral te doen met het commentaar van de hosts van de Verenigde Staten of die van Duitsland.

In iedere aflevering gaan er twaalf kandidaten, twee kandidaten uit ieder land, de strijd aan om de extreme hindernisbaan meester te worden. De vrouwen en de mannen doen gemengd mee en door de afleveringen heen verandert er hier en daar wat aan de hindernissen op de hindernisbaan. Zo kan een ketting bijvoorbeeld plots vervangen worden door touw. De acht deelnemers die in het eerste leven de meeste punten verzamelen, gaan door naar level 2. Die punten kunnen verzameld worden door ver te komen op het parcour en door zogenoemde Point Thrusters over te halen.

In het tweede level komen de deelnemers voor een aantal andere hindernissen te staan. Zo wordt onder andere hun kracht en springvermogen getest. De vijf deelnemers die daar het beste scoren, gaan door naar level drie. Het derde level begint met een loopband waar deelnemers vanaf moeten springen om zich vervolgens aan twee touwen vast te houden. Mocht dat ze lukken, staan er nog een aantal hindernissen op ze te wachten en alleen de beste twee deelnemers gaan door naar de finale. Degene die in de finale de meeste punten haalt of het verst komt op de klimmuur, gaat er met de titel Beastmaster vandoor. De negen deelnemers die zich tot Beastmaster hebben gekroond, nemen het in aflevering tien vervolgens tegen elkaar op om Ultimate Beastmaster te kunnen worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?