Flix Tip

Flix Tip: Ultraviolet

Wat als je voor je ogen iets ziet gebeuren wat op zelfmoord lijkt, maar waarbij gelijk al je alarmbellen afgaan met de gedachte dat er meer aan de hand is? Het gebeurt Ola Serafin in Ultraviolet. Zelfs de politie gelooft haar niet, maar dan vindt ze gelukkig een organisatie die haar wel wil helpen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Ultraviolet

In Ultraviolet kijken we mee met de dertigjarige vrouw Ola Serafin. Door omstandigheden wordt ze gedwongen om haar man en Londen te verlaten en terug te keren naar haar geboortestad Lódz. Terwijl ze op een avond als taxi aan de slag is, is ze getuige van een dramatische situatie.

Een vrouw valt van een viaduct naar beneden en het lijkt om zelfmoord te gaan. Ola Serafin vindt het echter een verdachte situatie, helemaal omdat ze ook iemand anders op het viaduct heeft gezien. De politie gelooft haar verhaal echter niet omdat Ola op de bewuste avond pillen heeft geslikt en gaat er vanuit dat het toch echt om zelfmoord gaat.

In een wanhopige bui kruipt Ola achter haar computer en zoekt ze het internet af. Daar vindt ze een organisatie genaamd Ultraviolet die naar eigen zeggen veel meer kan zien dan blauw. Daarmee doelen ze op de politie. Van 20.000 onopgeloste zaken zijn door deze organisatie al meer dan honderd opgelost. Zijn ze ook in staat om deze zaak op te lossen?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?