Flix Tip

Flix Tip: Unité 42

In navolging van La Treve (The Break) is er opnieuw een succesvolle Waalse crimeserie verschenen in samenwerking tussen de RTBF en WBF: Unité 42. Deels zijn er duidelijke overeenkomsten, want ook hier hebben we te maken met een alleenstaande vader die het kwaad moet bestrijden. Dat doet Sam Leroy wel op een totaal andere wijze.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Unité 42

Draaide het hoofdpersoon in La Treve langzaam door en moest met behulp van een psychiater zijn geheugen weer hersteld krijgen om alles op te kunnen lossen, in Unité 42 weet Sam Leroy precies wat er gaande is.

De weduwnaar moet drie kinderen op zien te voeden. Ondertussen staat hij in Brussel aan de leiding van een speciale cybercrime-afdeling. Na zijn verlof krijgt Sam op zijn eerste dag gelijk te maken met een hele grote zaak.

Er moet een moord op een jonge vrouw worden onderzocht en daarbij helpt het niet dat Sam niet op één lijn komt met Billie. Het nieuwe lid van de afdeling is een gewezen hacker en uiteindelijk essentieel om de zaak te laten slagen. Er moet namelijk een groep worden opgespeurd die België terroriseren. Zodra Billie, aka Th3m1s, ook nog haar eigen plan gaat trekken, wordt het complete chaos.

De trailer van Unité 42

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?