Flix Tip

Flix Tip: Vis a Vis

Hoe overleef je op een plek die in niets lijkt op wat je gewend bent? Hoe snel ga je in een overlevingsstand om te voorkomen dat er over je heen gelopen wordt? Macarena Ferreiro komt terecht in een vrouwengevangenis waar ze vanaf de eerste dag met de nek wordt aangekeken. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt, moet Macarena zien te overleven in Vis a Vis.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Vis a Vis

Vis a Vis, ook wel bekend onder de naam Locked Up, heeft met een 8,2 een knappe IMDb-score te pakken. De Spaanse serie heeft hier en daar wat gelijkenissen met het Nederlandse Celblok H en kan gezien worden als een extremere versie van Orange is the New Black. De hoofdrol in de reeks is voor Macarena Ferreiro, gespeeld door Maggie Civantos. Macarena komt naar eigen zeggen onschuldig in vrouwengevangenis terecht. Ze krijgt een straf van zeven jaar, maar vertelt haar ouders in eerste instantie dat ze slechts even op vakantie gaat. Naarmate het verhaal vordert, wordt al snel duidelijk dat Macarena helemaal niet zo onschuldig is als ze lijkt.

De wereld waarin ze terecht komt in Vis a Vis is één die ze absoluut niet kent. Al in haar eerste nacht komt ze erachter hoe het eraan toegaat in de bajes als haar celgenoot wordt opgehaald door een mede-gevangene om een sigaret te roken. Als zij de volgende ochtend nog niet terug is, duurt het niet lang voordat Macarena te horen krijgt dat haar celgenoot op gruwelijke wijze is vermoord.

Langzamerhand komt Macarena steeds meer erachter wat het gevangenisleven inhoudt. Aan gunsten wordt niet gedaan in de gevangenis en voor alles wordt een wederdienst verwacht. Iets waar een groentje als Macarena zichzelf wel heel erg mee in de problemen kan brengen. Het eerste seizoen van Vis a Vis is inmiddels bij Netflix te bekijken en op 28 juni wordt al het tweede seizoen toegevoegd aan het aanbod.

Trailer Vis a Vis

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?