Flix Tip

Flix Tip: Wanted

Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn, het overkomt Lola en Chelsea. Twee vrouwen die totaal niets met elkaar gemeen hebben moeten in Wanted opeens op de vlucht slaan na een dubbele moord. En ze moeten vooral rennen, omdat al heel snel blijkt dat niemand te vertrouwen blijkt. Ook niet de politie.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Wanted

Chelsea (gespeeld door Geraldine Hakewill) is accountant, maar vooral een zeer neurotische angstige vrouw. Lola (Rebecca Gibney) is juist allerminst op haar mondje gevallen, maar werkt als kassière in een supermarkt. Qua afkomst is er ook een groot verschil tussen arm en rijk, de enige overeenkomst tussen de twee is dat ze al achttien maanden op hetzelfde tijdstip dezelfde bus nemen vanaf dezelfde halte. Daar gaat het op een vroege morgen opeens mis.

Bij de verlate halte wordt een man zomaar neergeschoten door twee gemaskerde mannen Lola en Chelsea moeten ook uit de weg worden geruimd, maar in een worsteling weet Lola de schutter uit te schakelen. De andere blijkt minder stoer en haalt de trekker niet over. Hij stopt de vrouwen in de kofferbak en uiteindelijk weten de twee op een autokerkhof te ontsnappen. Daar valt echter wel een derde slachtoffer en blijkt het een totale chaos. De drie doden zijn namelijk de zoon van een drugscrimineel, een politie-agent en een voormalig agent die corrupt bleek te zijn.

Lola en Chelsea vluchten ondertussen naar het vakantiehuis van de vader van Chelsea, maar daar krijgen ze opeens bezoek. Een commissaris van politie wil het drugsgeld dat in de auto lag hebben, maar weer weten de dames te ontsnappen. Vanaf nu is echter wel duidelijk dat ze voor niemand veilig zijn, ook niet voor de politie. Vluchten is de enige optie.

Tweede seizoen Wanted

Op Netflix is het eerste seizoen van de Australische serie verschenen, bestaande uit zes afleveringen. Down Under was het een grote hit waardoor het tweede seizoen van Wanted ook al is verschenen én het derde seizoen in de maak is. Het is nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen van Wanted in Nederland op Netflix zal verschijnen, maar de verwachting is niet dat er lang gewacht moet worden. Omringende landen zoals België heeft deze episodes namelijk al in het aanbod.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?