Flix Tip

Flix Tip: Weissensee

Bij de Weissensee zullen veel Nederlanders denken aan de Alternatieve Elfstedentocht dit hier regelmatig wordt gereden. Het is echter ook de naam van een steengoede Duitse serie, waarvan de eerste drie seizoenen op Netflix staan.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Weissensee

In de jaren voor de Muur viel was er al een flinke kentering gaande in het oosten van Berlijn. Weissensee zoomt hier op in door het leven te volgen van twee families tussen 1980 en 1990. Het draait om de families Kupfer en Hausmann, waar de politieke scheiding al duidelijk aanwezig is.

Vader Hans en zoon Falk van huize Kupfer werken bij de Stasi. De andere zoon Martin wordt verliefd op Julia Hausmann, een dochter van een zangeres die zich al verzet tegen het communistische regime. Iedereen wil in vrede met elkaar kunnen doorbrengen, maar de ontwikkelingen en wisselende visies zorgen voor veel ruis op de lijn.

Bekijk de trailer van Weissensee

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?