Flix Tip

Flix Tip: White Gold

White Gold seizoen 1 Netflix

Verkopers in het Engeland Essex 1983, je kan ze eigenlijk maar beter niet aan je deur krijgen. Zeker niet het team van Vincent Swan, dat dubbelglas verkoopt als zoete broodjes. De BBC heeft met White Gold een jaren tachtigserie neergezet die ons als sfeer doet denken aan Life on Mars, maar met Ed Westwick in de hoofdrol een komische insteek heeft gekregen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

White Gold

Ed Westwick kennen we vooral van zijn rol als Chuck Bass in Gossip Girl. Hij verdween daarna een tijd van de beeldbuis, maar was wel te zien in een aantal films. Dit kalenderjaar is hij weer helemaal terug en speelt in zowel de serie Snatch als in White Gold. In deze BBC-serie speelt Westwick de zeer arrogante Vincent Swan.

De typische jaren-80 sfeer wordt in de eerste minuten gelijk heerlijk neergezet, mede door de muziekkeuzes. Vincent neemt ons mee in zijn leven en legt ons ook uit hoe de wereld in elkaar zit. Zo zijn er drie soorten ‘rukkers’. Sneue die altijd pech hebben, irritante die vooral het leven van anderen zuur maken en patsers die zichzelf beter vinden dan de rest. Drie keer raden onder welke groep Vincent zichzelf vindt vallen? Hij noemt het zelf overigens liever ambitieus.

Samen met de onuitstaanbare Brian Fitzpatrick en de veel te aardig en beschaafde Martin Lavender verkoopt hij nu dubbelglas, nadat Vincent eerder is ontslagen omdat hij daar een potje van gemaakt had. En hoe gelikt het allemaal lijkt, ondertussen moet hij ook nog gewoon een gezin runnen. En dat gaat hem een stuk slechter af, zo maakt zijn vrouw Sam maar wat duidelijk. Zo zien we Vincent in White Gold van hoogte- naar dieptepunt vliegen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?