Flix Tip

Flix Tip: Who Killed Little Gregory

De truecrime docuseries op Netflix komen in een hoog tempo, waarbij de Franse reeks Who Killed Little Gregory ontzettend veel indruk maakt. Dat geldt voor de zaak zelf, maar vooral ook hoe de reeks een grote aanklacht is tegen de Franse pers en de onkunde van justitie.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Who Killed Little Gregory

Bij het begin van Who Killed Little Gregory lijk je eerst in een horrorfilm terecht te zijn gekomen. Een gezin wordt bestookt met belletjes van ‘de kraai’. Iemand heeft duidelijk wrok tegen de vader van het gezin en dreigt met acties. Die actie resulteert er uiteindelijk in dat zijn zoon Gregory wordt vermoord.

In een klein Frans dorpje slaat dit in als een bom en het wordt al snel landelijk nieuws. De pers duikt er bovenop en daar gaat het gruwelijk fout. Omdat het zo’n ‘spannend’ verhaal is – maar al snel weinig te melden – maken diverse journalisten al snel hun eigen verhalen. Wanneer bepaalde journalisten ook nog voor meerdere media tegelijk werken gaat het helemaal mis. Want als meerdere kranten hetzelfde schrijven, dan zal het toch wel waar zijn?

De familie van Gregory gaat logischerwijs door een hel, maar het wordt van kwaad tot erger. Want wie was de kraai? En heeft hij dit wel gedaan, of toch iemand anders? En zijn de ouders zelf wel te vertrouwen? De zaak wordt alleen maar erger doordat de officier van justitie totaal niet geschikt blijkt voor zijn taak. Zwijgen is hem vreemd en resoluut handelen blijkt erg moeilijk. Het brengt een ontluisterend beeld van een zaak met alleen maar verliezers. En een zaak waar vooral lering uit getrokken moet worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?