Flix Tip

Flix Tip: Wisting

Scandinavische crimeseries die de grens over gaan en kruisbestuiving maken met andere landen. We zien er steeds meer verschijnen, waaronder nu ook Wisting. Amerikaanse invloeden in het zo rustige Noorwegen, het zorgt voor een boeiende reeks.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Wisting

Afgelopen jaar maakten we al kennis met Midnattssol (Midnight Sun), waarin een moord in Zweden opeens naar Frankrijk leidde. En zo een Franse rechercheur naar een land werd gestuurd waar ze niemand verstond. Met Wisting is er opnieuw een samensmelting van twee culturen: Noorwegen en de Verenigde Staten.

FBI meets Noorwegen

De serie Wisting is gebaseerd op de boeken van Jørn Lier Horst, waarin William Wisting de hoofdpersonage was. Dat is in de serie ook het geval, want de hoofdrechercheur doet een ontdekking bij een kerstboomkwekerij. Wanneer de zaken op een rij worden gelegd, blijkt dat er vreselijk veel overeenkomsten zijn met een zaak in de Verenigde Staten. Daar was een seriemoordenaar actief, met exact dezelfde werkwijze. Is er een overeenkomst? Het is aanleiding voor de FBI om direct in te komen vliegen.

Bekijk hier de trailer van Wisting

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?