Flix Tip

Flix Tip: Workin’ Moms

Workin Moms Netflix

Een serie die herkenbaar en hilarisch tegelijk is: Workin’ Moms. De Canadese komedieserie is sinds kort te bekijken bij Netflix en heeft nu al de harten van flink wat kijkers gestolen. Met in totaal dertien afleveringen van elk een half uur, ben je razendsnel door het eerste seizoen heen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Workin’ Moms

Als je net moeder bent geworden, wil je helemaal nog niet denken aan een wereld waarbij je even geen zicht hebt op je kleine spruit. Toch zul je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk moeten. Datzelfde gebeurt in Workin’ Moms bij vier zeer verschillende dames. Terwijl ze net moeder zijn geworden, moeten ze er ondertussen alles aan doen om de juiste balans te vinden tussen hun baan, hun familie en hun liefdesleven en dat blijkt een flinke uitdaging te zijn.

Ondertussen toont de show herkenbare situaties. Zo is er voor Kate Foster (Catherine Reitman) op haar kantoor geen plek om te kolven. Om dat toch voor elkaar te krijgen, belandt ze al bellend op het toilet en dat levert een hilarische scène op. Ook de andere hoofdrolspeelsters Anne Carlson (Dani Kind), Frankie Coyne (Juno Rinaldi) en Jenny Matthews (Jessalyn Wanlim) komen in opmerkelijke situaties terecht.

De Canadese serie is afkomstig van Reitman, die zelf moeder is van twee jongens, was van mening dat de struggles van het moederschap nog niet belicht waren in een tv-serie. De serie is dan ook deels gebaseerd op haar eigen ervaringen. “Deze vier dames die je in Workin’ Moms leert kennen zijn allen gebaseerd op zeer gebrekkige aspecten van mezelf. Aspecten die een jongere versie van mezelf een paar jaar geleden niet durfde toe te geven. Maar nu we het script bekijken en lezen, voelen we de waarheid en ik hoop dat het publiek dat ook voelt.” Het eerste seizoen van de CBC-serie is inmiddels te bekijken op Netflix. In Canada wordt het derde seizoen al uitgezonden.

Bekijk de trailer van Workin’ Moms