Flix Tip

Flix Tip: Yankee

Yankee Netflix

Jezelf helemaal onderdompelen in een crimeserie over een drugsbaron? Yankee is daar de uitgelezen mogelijkheid voor. Het eerste seizoen bestaat namelijk uit liefst 25 afleveringen, goed voor zo’n zeventien uur.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Yankee

Er zijn de laatste jaren veel series gemaakt over bestaande drugsbaronnen. Yankee is daar een uitzondering op, want dit Mexicaanse verhaal dat zich deels in de Verenigde Staten afspeelt is volledig fictief. Het draait om Malcolm Moriarty, een makelaar in Tucson, Arizona. Hij gebruikt lege huizen om drugs te verhandelen, maar het is wachten tot het fout gaat.

Er komt een confrontatie met de politie waardoor Malcolm op de vlucht moet slaan. Ondertussen wordt in Mexico een grote inval gepleegd door een SWAT-team, die bloedig afloopt. Het zet alles en iedereen op scherp, zeker als Malcolm ook nog in handen komt van zijn werkgevers. Hij wordt gedumpt in de woestijn en moet vanaf dat moment een keihard gevecht gaan voeren om te overleven.

Trailer Yankee