Flix Tip

Flix Tip: Zone Blanche

De Franse crimeserie Zone Blanche is van een bijzonder soort. Mysterieus vanaf de eerste scene, bijna eng door het camerawerk en de ondersteunende muziek en vooral heel spannend wat er nou aan de hand is in het afgelegen Franse dorpje.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Zone Blanche

Inspecteur Laurene Weiss vindt midden in het bos met haar team een dode vrouw. Een verpleegster is opgehangen, maar blijft daarvoor al te zijn vermoord. Het is geen op zichzelf staande dood, want er zijn in het grote en enge bos heel veel sterfgevallen.

Dat is ook waarom aanklager Franck Siriani zich meldt in Villefranche. De vreemde man wil weten waarom in dit dorpje de moordcijfers zes keer zo hoog zijn dan in de rest van het land. Hij wordt amper serieus genomen door Laurence, die haar eigen plan volgt.

Al snel wordt duidelijk dat Laurence namelijk zelf ook een verleden heeft met het bos. Met flashbacks blijkt ze geketend te hebben gezeten, waarop ze zelf twee vingers heeft afgehakt om zich te kunnen bevrijden. Obsessief zoekt ze dan ook naar de waarheid, maar niet met volle medewerking. Met de burgemeester heeft ze een nauwe band, maar die heeft ook zijn eigen plannen. Zo sluit hij de plaatselijke fabriek en wil nergens aan meewerken.

Continu roept Zone Blanche dan ook vragen op, zowel waar het verhaal heen gaat als de wijze waarop. De serie bevat namelijk af en toe bijna absurde situaties, dat je bijna denkt aan komedie. Maar ondertussen is het pure ernst. Het goede nieuws daarbij is dat het tweede seizoen van Zone Blanche al gemaakt is en zeer spoedig op Netflix zal verschijnen!

Trailer Zone Blanche

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?