Flix Tip

Flix Tip: Zoo

Serie Zoo Netflix

De strijd die de mensheid aan moet gaan met zichzelf of met zombies, er zijn heel wat series over gemaakt. Maar de oudste strijd die er is? Bij de geschiedenislessen kregen we altijd plaatjes te zien van mannen met speren die op dieren jaagden. ‘We’ hebben de strijd gewonnen, maar wat nou als het dierenrijk besluit om de macht over te nemen? Dat is namelijk het geval in Zoo, de hit van de afgelopen zomers van CBS. En nu ook te zien op Netflix.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Zoo

De bestseller thriller-auteur James Patterson schreef in 2012 het boek Zoo en dat was al snel aanleiding voor CBS om hem te benaderen om er een serie van te maken. In 2015 volgde het eerste seizoen en dit werd de zomerhit in de Verenigde Staten. Eeuwenlang heeft de mensheid een strijd gevoerd met het dierenrijk. Inmiddels is de ‘verdeling’ helder. Er wordt op dieren gejaagd, gedood voor consumptie, gevangen gehouden en getraind om in een circus kunstjes te doen.

In Los Angeles lijkt in eerste instantie iets te gebeuren dat wel vaker voor komt. Twee leeuwen ontsnappen en vallen mensen aan. Zodra blijkt dat op zes continenten dit soort incidenten plaats vinden wordt het verdacht. In Botswana wordt zelfs een volledige groep mensen tot het bot verslonden door moordlustige dieren. Toevalligerwijs is dit opgenomen, doordat één van de mensen op het moment van het incident een camera had draaien.

Dierkundigen merken al op dat het gedrag van sommige dieren lijkt te veranderen en wanneer ze de beelden vanuit Botswana zien weten ze het zeker. Dieren waren voorspelbaar. Ze zochten een schuilplaats en jaagden zelf om eten te verzamelen, maar de mensen in Afrika werden aangevallen om te worden vermoord. Dieren hebben nog nooit gedrag vertoond van ambitie of egoïstisch gedrag. Maar nu lijken de dieren op alle continenten met elkaar te communiceren om de macht weer over te nemen. Het is aan een kleine groep mensen om dit te voorkomen. De drie seizoenen staan op Netflix, of er nog een vierde seizoen wordt gemaakt is de vraag.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?