Laatste nieuws over Netflix

Forse uitbreiding ouderlijk toezicht op Netflix

De mogelijkheden voor ouders om het toezicht van hun kinderen op Netflix worden flink uitgebreid. Tot op heden beperkte het kinderaccount zich tot een filtering van het aanbod voor volwassenen. Daar is nu verandering in gekomen.

Leeftijdsfilters en pincodes

In de nieuwste update van Netflix is het mogelijk om ieder profiel afzonderlijk te voorzien van een pincode. Zo kunnen kinderen niet stiekem of perongeluk doorklikken naar het profiel van een volwassen gebruiker. Tevens is het per profiel mogelijk om een leeftijdsclassificatie in te stellen. Is je zoon of dochter 6 jaar oud en mag hij van jou geen titels kijken voor kinderen ouder dan 7? Dan is dat dus in te stellen.

Automatisch afspelen en films of series blokkeren

De accountbeheerder heeft de mogelijkheid om van ieder profiel de instellingen aan te passen en bijvoorbeeld ook de kijkgeschiedenis van de kinderen in te zien. Het wordt tevens mogelijk om het automatisch afspelen van een volgende aflevering uit te zetten, zodat een laatste filmpje voor het slapen gaan ook echt het laatste filmpje wordt. Tenslotte is het mogelijk om individuele films of series (die je kind bijvoorbeeld eng vindt, maar stiekem toch gaat kijken of jij nog niet geschikt vindt voor je kind) te blokkeren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?