Laatste nieuws over Netflix

Frank Lammers: “Ferry is het goed en kwaad in één”

Vrijdag verschijnt de langverwachte film Ferry. De prequel van Undercover laat zien hoe Ferry en Daniëlle elkaar hebben leren kennen. En hoe Ferry de grote drugsbaron werd in Brabant, terwijl hij daarvoor actief was in Amsterdam. In aanloop naar de première spraken de twee hoofdrolspelers uitgebreid met de pers.

Een film op zich

Zo zaten ze voor hun camper bij RTL Boulevard. “Ik ben heel trots op de film”, vertelt Elise Schaap. “Het is een film op zich geworden. Je hoeft Undercover dus niet gezien te hebben om Ferry te kunnen kijken.” De film kende aardig wat hobbels, want door de coronamaatregelen werden de opnames een half jaar uitgesteld. Een flinke klap voor Frank Lammers (Ferry), want hij was in zware training geweest om af te vallen. “Ik moest vijftien jaar jonger worden, dus ik heb heel veel gesport. En ik ben naar een schoonheidsspecialist geweest.” Voor Elise Schaap viel de transformatie mee, ze heeft alleen een blonde pruik aangemeten gekregen.”

Grappig en niet ijdel

Bij Beau gingen de twee ook nog in op hun samenwerking. Elise: “We kenden elkaar al van Hij Gelooft in Mij. Er was dus al een bepaald vertrouwen en de chemie groeide dan ook organisch. Dat komt ook omdat we elkaar als mens heel erg mogen. Wat het nog beter maakt is dat Undercover en Ferry heel goed is geschreven. Daardoor heb je gelijk zin om aan de slag te gaan.” Frank: “Elise is grappig en niet ijdel. Bovendien kunnen we als we samen aan een scene beginnen volledig op elkaar vertrouwen. Ga ik links, dan gaat ze mee. En omgekeerd naar rechts ook.”

Goed en kwaad

Recent liet Frank Lammers al in een uitgebreid interview weten dat hij soms wel moeite heeft met de populariteit van Undercover. Criminaliteit wordt verheerlijkt en dat is niet altijd wenselijk. Zijn personage Ferry wordt ook vaak geliefd. Dat komt volgens hem ook door andere redenen, zo vertelde hij aan RTL Boulevard. “Ferry is het goed en kwaad in één. Dat hebben we allemaal in onszelf”

➡ De trailer van Ferry

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?