Laatste nieuws over Netflix

Franse media: Pax Massilia-fans kunnen feestje vieren!

Pax Massilia kwam in december 2023 uit op Netflix en inmiddels is er groot nieuws rond de Franstalige serie. Showrunner Olivier Marchal heeft namelijk bevestigd dat er een tweede seizoen onderweg is!

Pax Massilia

Pax Massilia neemt je mee naar het Franse Marseille, een behoorlijk onveilige stad die flink wat onaangename verrassingen in petto heeft voor degene die niet zijn weg weet door de banlieus (achterwijken). Een groep speciale politieagenten gebruikt bijzondere methodes om dat tóch te bewerkstelligen, maar ze moeten ook wel. Op die manier proberen ze een gevaarlijke crimineel op te sporen, om te voorkomen dat Marseille in een heus bloedbad verandert. Maar of ze dat ook daadwerkelijk gaat lukken… Dat is natuurlijk de vraag… La question

Kijkcijfers

In december scoorde Pax Massilia wereldwijd ongeveer 11,3 miljoen views en daarmee was de actieserie een doorslaand succes, al helemaal in het belangrijkste gebied voor de show: thuisland Frankrijk. En daarom heeft Netflix Pax Massilia dus verlengd, aldus de Franse website Allocine. Dat meldt: “Olivier Marchal heeft aangekondigd dat deze serie inderdaad terugkomt voor nieuwe avonturen in seizoen 2. En dat allemaal dankzij de geweldige kijkcijfers…”

Bastion 36

Het lijkt er echter sterk op dat Marchal voor zijn beurt heeft gepraat. Netflix France stelt namelijk niets te weten van een verlenging. “Momenteel werkt Marchal aan een ander project”, zo klinkt het: Bastion 36. Waar die film precies over gaat is nog onbekend, al hebben we wel wat ‘cryptische’ informatie. Een superieur van een politieagent die gestraft is omdat hij zichzelf verdedigde tegen misdadigers zegt: “Ze hebben je eer afgenomen, maar niet je trots. Je bent een geweldige agent. Je moet trots zijn op het werk dat je doet.” En that’s it.

Wanneer komt Pax Massilia seizoen 2 op Netflix?

Omdat de showrunner heeft gezegd dat er een tweede seizoen komt van Pax Massilia, mogen we daar toch wel van uitgaan. Dan rijst de vraag echter: wanneer komt Pax Massilia seizoen 2 op Netflix? 2025 moet toch wel haalbaar zijn? Dat is onze gok!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?