Laatste nieuws over Netflix

Freddy (Reg E. Cathey) uit House of Cards overleden

Acteur Reg. E. Cathey is overleden. De 59-jarige Amerikaan vertolkte onder meer de rol van Freddy in House of Cards. Hij leed aan longkanker en is volgens Amerikaanse media vrijdag overleden.

Emmy Award voor rol van Freddy

Cathey heeft een lange loopbaan als acteur achter de rug. Zijn grootste prijs ontving hij voor zijn rol in House of Cards. Freddy kwam in de serie met zijn eigen spareribs-zaak. Hoofdrolspeler Frank Underwood kwam graag over de vloer, bekokstoofde er veel van zijn plannen en wist zich er uiteindelijk zelfs tot President op te werken. In de loop van de seizoenen leerden we meer van Freddy, met name over de relatie met zijn zoon. Hij zou ook nog bij het Witte Huis gaan werken, maar uiteindelijk volgde de breuk met Frank. Voor zijn vertolking van Freddy ontving Cathey in 2015 een Emmy Award.

The Wire en The Mask

Voor zijn optreden in House of Cards wist Cathey al naam te maken in de bekroonde serie The Wire en was ook te zien in films zoals The Wire en Fantastic Four. Het overlijden van Cathey is hard binnengekomen, zo heeft onder meer Samuel L. Jackson bedroefd gereageerd. “Een prachtig talent heeft ons verlaten voor een vrediger plaats. Hij was een briljante acteur en een vriend.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?