Laatste nieuws over Netflix

Friends verdwijnt van Netflix… maar niet in Nederland!

De gevolgen van de komst van een eigen streamingdienst van WarnerMedia worden steeds meer duidelijk. In de Verenigde Staten zal er namelijk een nieuwe dienst verschijnen en hierdoor raakt Netflix diverse titels kwijt. Eerder al Pretty Little Liars en nu ook Friends. Goed nieuws voor ons: dit geldt alleen voor de Verenigde Staten!

Bizarre bedragen

Eerder werd al bekend dat Netflix voor veel geld de rechten van Friends voor een jaar had verlengd. Vanaf 1 januari 2020 zal de serie toch overgaan naar de nieuwe dienst van WarnerMedia, genaamd HBOMax. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou WarnerMedia het krankzinnige bedrag van 425 miljoen dollar hebben betaald voor Friends en daarmee Netflix hebben overboden.

Friends blijft op Netflix in Nederland

De rechten wereldwijd en in de Verenigde Staten lopen flink uit elkaar. Zo ook voor Friends. De nieuwe dienst HBOMax komt alleen in de Verenigde Staten en daarom heeft WarnerMedia alleen voor dit land de rechten van Friends gekocht. Netflix heeft de rechten om de serie in onder meer Nederland te mogen streamen en daar komt vooralsnog geen verandering in. Het verdwijnen van de serie geldt dan dus ook niet voor ons. Dit is echter geen garantie voor de toekomst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?