Laatste nieuws over Netflix

Gaan deze Peaky Blinders-geesten Tommy Shelby kwellen?

Tommy Shelby uit Peaky Blinders heeft iets met geesten, dat is een voldongen feit. Zo nu en dan lijkt hij bezoek te krijgen uit de ‘onderwereld’, al is dat een product van zijn eigen verwrongen geest. Hoe dan ook, er ligt altijd wel een comeback van een overleden personage op de loer…

Gaat niet goed met Tommy…

Het langverwachte zesde seizoen van Peaky Blinders gaat begin 2022 in première, al hebben we nog altijd geen precieze releasedatum. Het speculeren over het verhaal van de nieuwe afleveringen is echter al lang en breed begonnen. We weten in ieder geval dat het niet zo goed gaat met Tommy, die verslaafd is geraakt aan de drug die hij zelf is gaan verhandelen, opium. En dat heeft nogal wat te betekenen voor zijn mentale toestand. De Peaky Blinders-hoofdpersoon heeft door de jaren heen al meermaals te maken gekregen met vloeken, seances en geestverschijningen, en volgens showrunner Steven Knight wordt dit óók weer een belangrijk item in seizoen 6. En dat betekent dus dat Tommy één of meerdere bezoekjes van spoken uit zijn verleden kan verwachten. Maar welk spook verschijnt er op zijn stoep? Er zijn legio mogelijkheden.

Danny Whizz-Bang

Danny, gespeeld door Samuel Edward-Cook, was in het verleden meermaals de reddende engel van Tommy. Hij redde eerst al zijn leven in de tunnels van Frankrijk, en kwam uiteindelijk aan zijn einde door als levend schild op te treden bij de schietpartij met Billy Kimber. Wie zegt echter dat we helemaal van Danny af zijn?

Vicente Changretta

Vicente was de vader van Luca en Angel. Nadat het restaurant van zijn zoon Angel tot de grond toe afbrandde vond er een ontmoeting plaats tussen John en Arthur en de pater familias van de Changretta’s. Door een belediging aan het adres van de familie ontstaat er echter een all-out oorlog, die leidde tot de dood van Angel en Grace. Tommy nam Vicente gevangen en was van plan om hem te martelen, maar Arthur besloot Changretta dood te schieten uit genade. Vicentes dood leidde tot de vendetta tussen Tommy en Luca, en als resultaat: meerdere sterfgevallen.

Arthur Shelby sr.

Arthur was de vader van Arthur jr., Tommy, Ada en Finn. Hij verliet zijn familie samen met Polly, maar keerde in seizoen 1 van Peaky Blinders opeens terug. Hij won Arthur jr. voor zich en haalde hem over om te investeren in een casino, maar vertrok vervolgens met de noorderzon mét al het geld. Aan het begin van seizoen 3 kregen de Shelby-broers te horen dat hun vader overleden was…

Grace Shelby

Het kan bijna niet anders of Grace, de overleden vrouw van Tommy, keert terug in seizoen 6 van Peaky Blinders. De moeder van zijn zoontje Charles liet het leven toen ze geraakt werd door een kogel die voor Shelby bedoeld was. Haar geest lijkt te hopen op een hereniging in het hiernamaals.

John Shelby

John Shelby, Tommy’s jongere broertje, liet het leven in seizoen 3 van Peaky Blinders, nadat hij de zogenaamde ‘Zwarte Hand’ kreeg van de Changretta’s (hét handelsmerk van de Camorra). Had Tommy niet meer kunnen doen om het leven van zijn broertje te redden? Zelf denkt hij ongetwijfeld van wel.

Aberama Gold

Aberama’s enige zoon, Bonnie, werd vermoord door de Billy Boys, als boodschap aan Tommy en de Shelby’s. In seizoen 5 probeerde Gold zich hiervoor te revancheren, maar dat liep noodlottig voor hem af. Het is zeker niet uitgesloten dat hij in het zesde seizoen terugkeert als spook uit het hiernamaals!

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Het zesde seizoen van Peaky Blinders komt hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar óf de zomer van het aankomende kalenderjaar naar Netflix. Het is het laatste seizoen, maar er is nog wel een film in de maak. Die overigens nog jaren op zich laat wachten…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?