Laatste nieuws over Netflix

Gecanceld of dichtbij verlenging? Deze 10 series zitten op de wip

Grote successen worden door Netflix meestal snel verlengd en bij flops gaat er ook rap een streep doorheen. Maar wat met series waar we al een flinke tijd niets over hebben gehoord? Zijn ze stilzwijgend gecanceld of komt er toch nog een onverwachte verlenging? We hebben tien series op een rij gezet die op de wip zitten.

The Letter for the King

De verfilming van het Nederlandse boek De Brief voor de Koning werd wisselend ontvangen. Met een grotendeels Nederlandse cast staat The Letter for the King op een 5.9 op IMDb. Er is ruimte voor een vervolg, want er is uiteraard ook een tweede boek verschenen. Het heeft er echter alle schijn van dat Geheimen van het Wilde Woud nooit zal worden verfilmd, want het is sinds de release in maart 2020 oorverdovend stil.

Cursed

Een ander illuster fantasty-verhaal werd verteld in Cursed, want er kwam een speciale draai aan het verhaal van Arthur. Voor Katherine Langford was het haar eerste grote rol na 13 Reasons Why. Er werd een flink budget vrijgemaakt voor het eerste seizoen, maar daarna kwam er weinig reuring. De afgelopen maanden waren er al diverse geruchten dat Cursed zou zijn gecanceld, officieel is dit nog niet naar buiten gebracht door Netflix.

Brews Brothers

Ook bij de Brews Brothers borrelt het nog altijd of de komedieserie terugkeert. Al moeten we eerlijk zijn, het lijkt er wel op dat het bier aardig is doodgeslagen. Gezien de kennis over Belgisch bier was er duidelijk veel huiswerk gedaan voor de serie, alleen gezien het niveau van de grappen was daar iets minder aandacht aan besteed. Het lijkt dan ook nagenoeg uitgesloten dat de serie terugkeert.

Firefly Lane

Firefly Lane stond wekenlang in de lijst met populaire titels en met een IMDb-score van 7,5 hebben de makers niks te klagen. Toch is het tot op de dag van vandaag onduidelijk of we er ooit achter zullen komen waarom Kate nooit meer met Tully wil praten. Maker Maggie Friedman heeft al plannen klaarliggen voor een vervolg, maar het hoge woord is er nog niet uit. Toch lijkt het ons een kwestie van tijd voor seizoen 2 wordt aangekondigd.

The Politician

Het eerste project van Ryan Murphy werd bij Netflix met name in de Verenigde Staten goed ontvangen. Waar onder meer Ratched – een volgend project van Murphy – wereldwijd succesvol werd, bleef The Politician toch erg hangen. In Nederland deed de reeks ook weinig en kwam amper in de toplijsten voor. De serie was bedoelde om jarenlang mee te gaan, waar we de volledige opmars van Payton gevolgd kon worden tot president. Zover lijkt hij niet te komen, de serie lijkt te zijn gecanceld.

Tiny Pretty Things

Tiny Pretty Things werd wisselend ontvangen door liefhebbers van dramaseries. Met een krappe voldoende op IMDb lijkt de serie met Kylie Jefferson in de hoofdrol al na één seizoen geannuleerd. Het is tenslotte al maanden stil rondom de reeks. Dat betekent echter wel meteen dat we nooit zullen weten wie verantwoordelijk is voor de dood van Ramon. Al is Tiny Pretty Things absoluut niet de enige Netflix Original die stopt met een grote cliffhanger.

Dash & Lily

Afgelopen najaar was Dash & Lily het heerlijke kersttoetje. Dash en Lily zijn twee vreemden van elkaar, maar gaan elkaar schrijven door een opmerkelijk rood boekje. En uiteindelijk volgt daar de langverwachte ontmoeting. Ruimte genoeg voor een vervolg en met kersttitels wil Netflix wel eens vaker onaangekondigd een vervolg brengen. Daar is het dan ook hopen op.

Mr. Iglesias

Gabriel ‘Fluffy’ Iglesias mocht helemaal los gaan met een eigen komedieserie. Waar dit met andere grote namen behoorlijk mis ging, is Mr. Iglesias wel een heerlijke reeks geworden. In december verscheen het derde deel, waarbij er nog ruimte genoeg was om nog verder te gaan met de studenten van Iglesias. Fluffy liet al weten genoeg ideeën te hebben voor een vervolg, maar het lijkt er steeds sterker op dat die kans hem niet wordt gegeven.

The Innocents

Het bovennatuurlijke mysterie werd in de zomer van 2018 als één van de grote series neergezet. De verwachtingen waren torenhoog, alleen de uitvoering liet te wensen over. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en de serie is zo goed als doodgezwegen. Het lijkt er bijna op dat alle betrokkenen proberen om onschuldig te zijn voor het maken van de serie. Een vervolg? Het lijkt uitgesloten, al is het rode kruis door Netflix nooit officieel gezet.

Tribes of Europa

De makers zijn heel duidelijk, want Philip Koch liet al optekenen dat hij aan het schrijven is voor seizoen twee. Sterker nog, hij denkt dat er zomaar acht of negen seizoen gemaakt kunnen worden. Toch is het nog altijd wachten op groen licht van Netflix. Tribes of Europa werd heel wisselend ontvangen. Van zeer positief, tot zeer negatief. Welke kant het kwartje uit zal vallen? Het is momenteel echt een fifty-fifty shot.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?