Laatste nieuws over Netflix

Gedwongen afscheid Spacey kost Netflix tientallen miljoenen

Netflix heeft de kwartaalcijfers van het vierde kwartaal gepresenteerd. In de laatste drie maanden van 2017 maakte de streamingdienst een enorme groei door, maar werd ook duidelijk dat de #metoo-schandalen rondom Netflix-figuren tientallen miljoenen hebben gekost.

Bright

In het kwartaalverslag werd ook de Netflix Original Film Bright aangehaald. Volgens het Amerikaanse bedrijf is de veelbesproken film met Will Smith in de hoofdrol één van de meest gestreamde Originals ooit. Ook Stranger Things en The Crown seizoen 2 deden het erg goed.

Ruim acht miljoen nieuwe leden

In de maanden oktober, november en december werden er 8,3 miljoen nieuwe abonnees verwelkomd door Netflix. Dat zijn er fors meer dan er verwacht (6,3 miljoen) werden en zorgde voor een stijging van het aandeel op de beurs. In totaal heeft Netflix nu liefst 117,6 miljoen abonnees, wereldwijd. De omzet in het vierde kwartaal steeg naar bijna 3,3 miljard dollar. Er werd afgesloten met een nettowinst van 185,5 miljoen dollar.

Ontslag Kevin Spacey kost Netflix veel geld

Het ontslag van Kevin Spacey in december 2017 heeft Netflix wel miljoenen dollars gekost. De streamingdienst zag zich eind vorig jaar genoodzaakt om afscheid te nemen van de acteur, nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik door verschillende mensen uit Hollywood. Door Spacey op staande voet te ontslaan maakt hij ook geen onderdeel meer uit van de cast van House of Cards, terwijl die serie om hem (Frank Underwood) draait. Spacey zou ook in de Netflix Original Film Gore Vidal te zien zijn, maar deze film zal vanwege hem niet meer gelanceerd worden.

Naast Spacey kwamen ook Louis C.K. en Danny Masterson niet ongeschonden uit de #metoo-campagne. Ook van hen werd afscheid genomen door Netflix. Het zorgde voor forse onvoorziene kosten voor Netflix. In het kwartaalverslag wordt door Netflix geschreven dat het in totaal liefst 39 miljoen dollar gekost heeft. Dat komt neer op 31,8 miljoen euro.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?