Laatste nieuws over Netflix

Geen Xbox Gold meer nodig om Netflix te kijken

Er zijn talloze manieren om Netflix te kijken. Ook voor de meeste spelcomputers is er een applicatie van Netflix, zodat je hiermee eenvoudig op je televisie kunt kijken naar een film of serie. Bij Xbox is dit ook het geval, alleen is het dan niet gratis.

Dat was natuurlijk een groot minpunt, want andere spelcomputers zoals bijvoorbeeld de PlayStation en Nintendo Wii bieden het streamen van Netflix wel kosteloos aan. De abonnementskosten moeten natuurlijk wel betaald worden, maar bij Xbox komt er nog een extra bedrag bovenop. Tenminste op dit moment is er een Xbox Gold-abonnement nodig om Netflix te kunnen streamen via Xbox Live.

Hier gaat verandering in komen volgens Ars Technica. Wanneer Microsoft, de ontwikkelaar van de Xbox, deze plannen door gaat voeren is nog niet bekend. Er wordt wel verwacht dat er op de E3-beurs meer duidelijk zal worden. Deze beurs voor de computer- en videogame-industrie wordt van 9 tot 12 juni gehouden in Los Angeles. Op 9 juni heeft Microsoft een persconferentie gepland en zal het vermoedelijk meer bekend gaan maken.

Als je speciaal voor Netflix een Xbox Live Gold-abonnement hebt afgesloten hoef je niet bang te zijn dat je nu je geld hebt weggegooid. Microsoft maakt het mogelijk om je abonnement tussen juni en 31 augustus voortijdig stop te zetten. Je krijgt dan een deel van het bedrag terug, afhankelijk van hoe lang je abonnement al loopt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?